Follower

ITS ME! =)

Lilypie Kids Birthday tickers

Friday, June 6, 2014

My Generation~

Ermm, first of all I nak mintak maaf sebab post kali ni will be in Malaylay~

Kenapa dengan My Generation?

Gua nak cakap sini hal penting kay, so bukak mata besar-besar teliti huruf ni satu persatu. Gua faham generasi sekarang, lebih tepat trend sekarang nak berselfie bagai, jujur gua pun selfie, bila dah lama-lama rasa macam 'apekah?' jugakkan. Tak salah lu nak selfie selfoy selfish pun boleh. Tapi yang gua pelik sekarang ni... selalu jugaklah gua tengok gambar selfie pakai telekung bagaii. Nasib baik gua belum jumpa yang selfie time solat. Itu, taktau la nak cakap hape. Maybe perkataan paling sesuai ialah 'Congrats! Action lu baik gila beb!' 

Untuk yang unrelated caption ni, jujur, gua pun penah buat. Hahaha kantoiii. Memang banyak like la brader. Dalam hati kata, ohh patut la sekarang trend buat unrelated caption nihh. Hambik gambar sendiri caption  'Senyuman tu senyuman palsu, hati ni takde sape yang tau, merana, menderita, awak ade kisah?'  peh ayat, meletup kebaboom. ok. Tau tak, dah macam, ujian dah gua tengok kalau nampak gambar-gambar macam ni. Tau kenapa? Kan kalau periksa bahasa Melayu ada gambar, lepastu kena bina ayat! Ahah! Macam tu leee braderr. Sama serupa sebijik sejibun. Tahniah, mesti orang yang buat tu BM dia A++++++ . Amin. 

Ape lagi ek? Tadi rase macam banyak sangat nak membebel..

Ok ada lagi actually. Yang ni paling gua tak tahan, kenape ek, kalau nampak orang tak pakai tudung, solat nanti mesti nak cakap  "Hekeleh, tak pakai tudung baik takyah solat."   Jadahnya braderrr, weh at least orang tu solat, takdelah jahat sangat, mungkin orang tu still belum dapat hidayah nak pakai tudung or tutup aurat etc. Takyah nak kritik sangat ar weh. Lagi satu bila nampak orang pakai tudung pendek ke, jarang ke  "Baik takyah pakai tudung, pakai pun macam nak tak nak je. Piii daaa"  Ikutkan hati nak je sound orang mcm ni depan-depan. Tapi, gua ni, penyabar ketenyeeeeee =P . Cermin dulu ar brader, lu cakap orang tengok lu kat dunia luar, tak penah langsung ke dedah aurat. ohmaiiiggg~  Gua faham, dunia sekarang ni , sangat susah untuk kita tempuhi, banyak pancaroba, godaan bagai. Ops macam ceramah agama pulop. Akhir zaman lah katenyeeeeee.

Wahh, ini kalau buat karangan BM ni mesti syok. Bila tulis karang kat buku mesti terketar-ketar tangan sebab takde idea. Huahuahua. Well, gua pun banyak buat salah, so mintak maap lee yeee, dah nak bulan puasa ni ape kate kite bermaap-maapan dulu, ye dok? heee. Kalau kita buat salah kat manusia, kita kena mintak maap kat tuan punya badan dulu baru dosa kita terhapus. Itu la kato ustaz gua. Okkk. Ehh, uolls jangan pulop benci dengan I lepas ni kayy, I pun selfie gak, lek je. huahuahua.

Quote hari ni bahasa Malaylay je yooo,
(Are you a Malay? Because you made my air liur malaylay~)

"Tangan yang memberi lagi mulio daripado tangan yang memintokk"

Ok gudbyee, doa-doakanlah agar diriku ini akan menyambut ramadhan pertamo di rumahku yang terchentaa. Assalamualaikum. Adios. Chio chio. 




Silo silo la sapo yang belung langsai ye dokkk. Hidup ni, kena saling ingat mengingati. Ah poyo ar lu. oik oik. bubye PANDA~  hahaha  ;)


No comments: